ଆଲୁମିନିୟମ୍ କଢେଇରେ ଲାଗିଯାଇଛି କଳା, ତେବେ ଆପଣାନ୍ତୁ ସବୁଠାରୁ ସହଜ ତରିକା, କିଛି ସମୟରେ ଚମକିଯିବ ବାସନ
ସବୁ ଘରେ ବାସନ ଯାହା ପ୍ରତିଦିନ ଉପଯୋଗ ହୋଇଥାଏ, ସେମିତି ବହୁତଥର ଏହା କଳା ପଡିବାକୁ ଲାଗେ, ଯଦି ଏହି ଭଲି ସଠିକ୍ ଯତ୍ନ ନ ନେବେ ତାହା ମଇଳା ଓ କଳା ଦେଖାଯିବ, ଖାଇବା ତିଆରି କରିବା ସମୟରେ ତ ଦାଗ ଯାଏ ନାହିଁ , ସେମିତି କଢେଇ ରେ ଏମିତି ବାସନ ଅଛି ଯାହା ଦୁହେଁ ତରଫରୁ ମଇଳା ଓ କଳା ହୋଇଯାଏ ,ତେବେ ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଆଲୁମିନିୟମ୍ କଢେଇ ସଫା କରିବାର ବେଷ୍ଟ ଟ୍ରିକ୍ କହିବାକୁ ଯାଊଛୁ, ଯେଉଁଥିରେ ଆପଣ କିଛି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ କଢେଇକୁ ଏକଦମ୍ ସଫା କରିପାରିବେ , ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କିପରି ସଫା କରିବେ କଳା କଢେଇ ।
ସବୁଠାରୁ ପ୍ରଥମେ କଢେଇକୁ ଗ୍ୟାସରେ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ, ଓ ଏଥିରେ ତିନି ଗ୍ଲାସ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ, ଏବେ ଆପଣ ଏମିତି କିଛି ଡିଟରଜେଣ୍ଟ ପକାନ୍ତୁ, ଖାଲି ଦୁଇ ଚାମଚ ପକାଇବେ, ଯଦି ଆପଣଙ୍କ କଢେଇର ତଳେ ଅଧିକା କଳା ହୋଇଯାଇଛି ତେବେ ଆପଣ ବହୁତ ସମୟରୁ ସଫା କରିପାରୁନାହାନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ୩ ଚାମଚ ଡିଟରଜେଣ୍ଟ ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ, ତାପରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ, ଓ ଆଞ୍ଚକୁ ଅଳ୍ପ ଦେଇ ରଖି ପାଣିକୁ ଫୁଟାନ୍ତୁ, ୪-୫ ମିନିଟ୍ ପାଣିରେ ଡିଟରଜେଣ୍ଟ ଓ ଲୁଣ ଫୁଟିଲାପରେ ପାଣିକୁ ଉପରକୁଆଣନ୍ତୁ ଓ ଆଞ୍ଚକୁ ୩-୪ ଥର ହାଇ କରିଦିଅନ୍ତୁ, ଯେବେ ପାଣି ଉପରକୁ ଆସିଯିବ ତେବେ ଅଉଥରେ ଲୋ କରିଦିଅନ୍ତୁ, ଏମିତି କରିଲେ ପାଣି ଉପର ଯାଏଁ ଆସିଯିବ ଓ ଯାହା କଢେଇରେ ମଇଳା ଥିବ ସେ ସଫା ହୋଇଯିବ
ଏହା ହେଲା ବେଷ୍ଟ ଟ୍ରିକ୍ , ଆପଣ ଏହାକୁ ନିଶ୍ଚିତ କରନ୍ତୁ, ଏବେ ଆପଣ ଫୁଟୁଥିବା ପାଣିରେ ଏକ କଟା ଲେମ୍ବୁ ପକାଇବେ, ଚୋପାରେ କଢେଇ ସଫା କରିପାରିବେ, ଏଥିରେ ଆପଣ ହ୍ୱାଇଟ୍ ଭିନେଗାର୍ ବ୍ୟବହାର କରିପାରିବେ , ଏହାକୁ ପାଞ୍ଚ ମିନିଟ୍ ସିଝାନ୍ତୁ, ଓ ତାପରେ ଆଞ୍ଚ ବନ୍ଦ କରି ପାଣିର ବାସନକୁ ଖାଲି କରିଦିଅନ୍ତୁ, ଓ ତାପରେ ଆଞ୍ଚ ବନ୍ଦ କରି କଢେଇକୁ ବୁଡାଇଦିଅନ୍ତୁ, କଢେଇ ବାହାରୁ ସଫା ହୋଇଯିବ, କଢେଇର ବାସନରେ ସଫା ହେଲାପରେ ଷ୍ଟିଲ୍ ସ୍କ୍ରବର୍ ରେ ସଫା କରନ୍ତୁ । ଷ୍ଟିଲ୍ ସ୍କବର୍ ନଥିଲେ ଆଲୁମିନିୟମ୍ ଫଏଲ୍ ପେପର୍ ଗୋଳା ବନାନ୍ତୁ, ଓ ଏହାକୁ କଢେଇରେ ରଗଡନ୍ତୁ, ଏହି ସ୍କ୍ରବ୍ ପରି କାମ କରିବ, ଯଦି ଆପଣଙ୍କ କଢେଇରେ ଅଧିକା ମଇଳା ଅଛି ତେବେ ପୁରା ରଗଡନ୍ତୁ, ଚମକ ଆସିଯିବ, ଓ ଏକଦମ୍ ନୁଆପରି ଦିଶିବ,