February 5, 2025

Odia Express

Leading Odia News Portal of Odisha

ଯଦି ଆପଣ ମକା ଖାଇବା ସମୟରେ ତାର ତନ୍ତୁକୁ ପକାଇଦେଉଛନ୍ତି ତେବେ ଏହି ପୋଷ୍ଟ ନିଶ୍ଚିତ ପଢନ୍ତୁ

ଯେତେବେଳେ ଧୀମା ଆଞ୍ଚରେ ତାଜା ମକା ସେକା ହୁଏ , ତେବେ ତାର ବାସ୍ନା ମୁହଁରୁ ପାଣି ଆଣିଦେଇଥାଏ, ଆପଣ ସମସ୍ତେ ଘରେ କିମ୍ବା ବଜାରରେ ବେପାରୀ ଗରମ୍ ଗରମ୍ ମକା ନିଶ୍ଚିତ ଖାଇଥିବେ , ମକାରେ ଉପସ୍ଥିତ ଦାନା ଆମର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ହିତକାରୀ ହୋଇଥାଏ , ଡାକ୍ତର୍ ବି ମକା ଦାନା ଖାଇବାକୁ ସବୁଦିନ ନିଜ ଡାଇଟ୍ ରେ ସାମିଲ୍ କରିବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଅନ୍ତି ।ମକା ଭିତରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଇ ଏବଂ ବି ସହିତ ଅନେକ ଖଣିଜ ପଦାର୍ଥ ମିଳିଥାଏ | ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲସିୟମ ପାଇବା ପାଇଁ ମକା ମଧ୍ୟ ଏକ ଭଲ ଉତ୍ସ | ଯେତେବେଳେ ବି ଆମେ ମକା ଖାଇଥାଉ, ଆମେ ଏହାର ତନ୍ତୁ ଚୋପାକୁ ଫୋପାଡିଥାଉ | କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ମକାର ଏହି ତନ୍ତୁରେ ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ଉପସ୍ଥିତ | ନିକଟରେ ଏକ ଶୋଧରୁର ଏହା ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି ଯେ ମକାରେ ମଜଜୁତ୍ ଥିବା ଫାଇବର ଅନେକ ରୋଗର ମୁକାବିଲା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ |

କିଡନୀ ଷ୍ଟୋନ୍ (ପଥରି): ଯଦି ଆପଣଙ୍କ କିଡନୀରେ ଷ୍ଟୋନ୍ ହେବାର ସମସ୍ୟା ଥାଏ, ତେବେ ଏହାର୍ ତନ୍ତୁକୁ ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରିଦିଅନ୍ତୁ | ଏଥିରେ ଥିବା ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ କିଡନୀରେ ଷ୍ଟୋନ୍ କୁ ବଢିବାକୁ ଦିଏ ନାହିଁ |

ରକ୍ତ ଜମାଟ ବାନ୍ଧିବା: ମକାର ତନ୍ତୁରେ ଭିଟାମିନ୍ କେ ଅଧିକ | କୌଣସି କାରଣରୁ ଆଘାତ ସମୟରେ ରକ୍ତ ବାହାରିଲେ, ତେବେ ଏହା ସେହି ରକ୍ତକୁ ଫ୍ରିଜ୍ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରେ |

ମଧୁମେହ: ଯେଉଁମାନଙ୍କର ମଧୁମେହ ରୋଗ ଅଛି, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମକା ତନ୍ତୁ ବହୁତ ଉପଯୋଗୀ | ଏହା ଶରୀରରେ ଇନସୁଲିନର ପରିମାଣକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରି କାମ କରେ |

ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା: ଯେଉଁମାନେ ଖାଦ୍ୟ ହଜମ କରିବାରେ ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୁଅନ୍ତି କିମ୍ବା ସର୍ବଦା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରେ ପୀଡିତ, ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମକା ଫାଇବର ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଏହି ତନ୍ତୁରେ ଥିବା ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ଆମ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ମଜବୁତ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ |

ଆଖି ପାଇଁ: ମକା ଫାଇବରରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ପରିମାଣ ହେତୁ ଏହା ଆଖି ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ | ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କେବଳ ଆଖିର ରଶ୍ମୀ ବଢାଇଥାଏ ତା ସହ, ଭବିଷ୍ୟତରେ ମୋତିଆବିନ୍ଦୁ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ କମିଯାଏ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *