December 23, 2024

Odia Express

Leading Odia News Portal of Odisha

ଏହି ଗଧର କ୍ଷୀରର ତିଆରି ପନିର କିଲୋ ୭୮,୦୦୦ ଟଙ୍କା, ଜାଣିରଖନ୍ତୁ ଏହାର ଲାଭ ବିଷୟରେ…

ଆମ ଶରୀରରେ ପୁଷ୍ଟିକର ଅଭାବ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କ୍ଷୀର ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ | କ୍ଷୀର ଭିତରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, ଜିଙ୍କ ଏବଂ ଆଇରନ୍ ପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ମିଳିଥାଏ | ଏହା ଆମ ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥାଏ | କ୍ଷୀର ସାହାଯ୍ୟରେ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନେକ ଦୁଗ୍ଧଜାତ ଦ୍ରବ୍ୟ ମଧ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ | କ୍ଷୀରରେ ତିଆରି ପାନେର୍ ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ବହୁତ ଲୋକପ୍ରିୟ | ଲୋକମାନେ ଏହାକୁ ଅତି ଉତ୍ସାହର ସହିତ ଖାଆନ୍ତି | ସାଧାରଣତ ଏହି ପ୍ୟାନର୍ ଗାଇ କିମ୍ବା ବଳଦ କ୍ଷୀର ସହିତ ତିଆରି ହୋଇଥାଏ | ସେମାନଙ୍କ କ୍ଷୀରରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାନେର୍ ମଧ୍ୟ ଅଧିକ ବିକ୍ରି ହୁଏ | କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଦୁନିଆର କିଛି ଅଂଶ ଅଛି ଯେଉଁଠାରେ ଗଧ କ୍ଷୀର ପନିର ତିଆରି କରାଯାଏ |

ଭାରତରେ ସାଧାରଣ ପନିର କିଲୋଗ୍ରାମରେ ପ୍ରାୟ ୩୦୦ ରୁ ୬୦୦ ଟଙ୍କା ମିଳିଥାଏ | କିନ୍ତୁ ଆଜି, ଗଧର କ୍ଷୀରରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପନିର ଯାହା ସହିତ ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ବିକ୍ରୟ କରିବାକୁ ଯାଉଛୁ, କିଲୋଗ୍ରାମରେ ପ୍ରାୟ 78 ହଜାର ଟଙ୍କାରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି | ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ତୁମେ ଏହି ପରିମାଣ ଶୁଣିବା ପରେ ତୁମର ଇନ୍ଦ୍ରିୟ ହରାଇଛ | ଆପଣ ମଧ୍ୟ ଭାବୁଥିବେ ଗଧର କ୍ଷୀରରୁ ନିର୍ମିତ ଏହି ପନିରରେ ଏତେ ବିଶେଷ କ’ଣ, ଯାହା ଏତେ ମୂଲ୍ୟରେ ବିକ୍ରି ହୁଏ | ବାସ୍ତବରେ, ଏହି ପନିରର କିଛି ବିଶେଷ ଗୁଣ ଅଛି ଯେଉଁଥିପାଇଁ ଦୁନିଆରେ ଏହାର ଚାହିଦା ବହୁତ ଅଧିକ | କିନ୍ତୁ ଯଦି ଆମେ ଏହାର ଉତ୍ପାଦନ ବିଷୟରେ କହିବା, ତେବେ ଏହା କେବଳ କିଛି ମନୋନୀତ ଦେଶରେ ବିକ୍ରି ହୁଏ |

ଏହି ଦେଶରେ ପନିର ତିଆରି କରାଯାଏ – ୟୁରୋପୀୟ ଦେଶ ସର୍ବିଆରେ ଗଧ କ୍ଷୀର ପନିର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ | ଏହା ଉତ୍ତର ସର୍ବିଆର ‘ଜାସାଭିକା’ ନାମକ ଏକ ଫାର୍ମରେ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ | ଏହି ଫାର୍ମରେ ୨୦୦ ରୁ ଅଧିକ ଗଧ ଜାହାଜ ଅଛି | ଆପଣ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟ ହେବେ ଯେ ଗୋଟିଏ ଗଧ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ଏକ ଲିଟର କ୍ଷୀର ମଧ୍ୟ ଦେଇପାରିବ ନାହିଁ | ଯଦି ଆମେ ଭାରତର ଜର୍ସି ଗାଇ ବିଷୟରେ କଥା ହେବା, ତେବେ ସେ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩୦ ଲିଟର କ୍ଷୀର ଦିଅନ୍ତି | ତଥାପି ଏହି ଗଧମାନଙ୍କର ଏହି ସାମର୍ଥ୍ୟ ନାହିଁ | ଏଥିରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପାନେର୍ ଏତେ କମ୍ କ୍ଷୀର ଦେବା ହେତୁ ମହଙ୍ଗା | ଉଦାହରଣ ସ୍ୱରୂପ, ଫାର୍ମରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ଗଧର କ୍ଷୀରରୁ କେବଳ ୧୫ କିଲୋ ପନିର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଇପାରିବ |

ଏହି ପ୍ରଜାତିର ଗଧମାନଙ୍କର କ୍ଷୀର ପୁଷ୍ଟିକର ଅଟେ – ଏହି ମହଙ୍ଗା ଏବଂ ପୁଷ୍ଟିକର କୁଟିଜ ପନିର କେବଳ ‘ବାଲକାନ’ ପ୍ରଜାତିର ଗଧରୁ ତିଆରି | ଏହି ପ୍ରଜାତିର ଗଧ କେବଳ ସର୍ବିଆ ଏବଂ ମୋଣ୍ଟେନେଗ୍ରୋରେ ଦେଖାଯାଏ | ସର୍ବିଆର ପନିର ଉତ୍ପାଦକମାନେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରାୟ ସମାନ ଗୁଣ ଏକ ଗଧ ଏବଂ ମାନବ ମାତା କ୍ଷୀରରେ ମିଳିଥାଏ | ଏହି କାରଣରୁ ଏହି ପ୍ରଜାତିର ଗଧମାନଙ୍କର କ୍ଷୀର ଏତେ ପୁଷ୍ଟିକର ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ |

ଏହି ରୋଗରେ ଉପକାର କରନ୍ତୁ -‘ବାଲକାନ’ ପ୍ରଜାତିର ଗଧର କ୍ଷୀର କିମ୍ବା ପନିରର ବ୍ୟବହାର ଆଜ୍‌ମା ଏବଂ ବ୍ରୋଙ୍କାଇଟିସ୍‌ ରୋଗୀଙ୍କୁ ଉପକାର କରିଥାଏ। ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଗାଇ ର କ୍ଷୀରରେ ଆଲର୍ଜି ଥିବା ଲୋକମାନେ ମଧ୍ୟ ଗାଇ କ୍ଷୀର କିମ୍ବା ପନିର ବ୍ୟବହାର କରନ୍ତି | ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ପନିର ବହୁତ କମ୍ ପରିମାଣରେ ଉତ୍ପାଦିତ ହୁଏ, ତେଣୁ ଏହାର ମୂଲ୍ୟ ଅଧିକ | ୨୦୧୨ ରେ, ସର୍ବିଆର ଟେନିସ୍ ତାରକା ନୋଭାକ ଜୋକୋଭିକ୍ ଏହି ପନିର ବ୍ୟବହାର କରୁଥିବା ମଧ୍ୟ ରିପୋର୍ଟ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହି ଖବର ଭାଇରାଲ ହେବା ପରେ, ଏହି ବିଶେଷ ପ୍ରକାରର ପନିର ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଚର୍ଚ୍ଚାର ବିଷୟ ପାଲଟିଥିଲା ​​| ତେବେ ଜୋକୋଭିକ୍ ଏହି ଖବରକୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ଅସ୍ୱୀକାର କରିଛନ୍ତି।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *