ସବୁଦିନ ଖାଲି ପେଟରେ ଖାଆନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ରସୁଣ, ହେବ ଏମିତି ଚମତ୍କାରୀ ଫାଇଦା କି ଜାଣିଲେ ଚକିତ ହୋଇଯିବେ ଆପଣ
ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘର ରୋଷେଇ ଘରେ ରସୁଣ ସହଜରେ ଉପଲବ୍ଧ । ଆପଣମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଅନେକ କେବଳ ପନିପରିବାରେ ତାପମାତ୍ରା ପାଇଁ ରସୁଣ ବ୍ୟବହାର କରିବେ । କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘରେ ରସୁଣ ପନିପରିବାର ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବା ବ୍ୟତୀତ ଏହାର ଅନେକ ଚମତ୍କାର ଲାଭ ମଧ୍ୟ ଅଛି । ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକ ସହିତ ପରିଚିତ କରାଇବୁ ।ନିକଟରେ ହୋଇଥିବା ଏକ ଅଧ୍ୟୟନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ କେବଳ ଖାଲି ପେଟରେ ରସୁଣ କଞ୍ଚା ଚୋବାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ। ରସୁଣରେ ଆଣ୍ଟିବାୟୋଟିକ୍ ଗୁଣ ରହିଛି । ଖାଲି ପେଟରେ କଞ୍ଚା ଖାଇବା ଅପେକ୍ଷା ରସୁଣର ଏହି ଗୁଣ ଅଧିକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ । ଆମେରିକାରେ କରାଯାଇଥିବା ଅନୁସନ୍ଧାନରୁ ଜଣାପଡିଛି ଯେ ଯେଉଁ ବ୍ୟକ୍ତି ପ୍ରତିଦିନ ଖାଲି ପେଟରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଏ, ସେ ରୋଗ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ବହୁତ କମ୍ ଥାଏ। ଏହାର କାରଣ ହେଉଛି ରସୁଣରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟିବାୟୋଟିକ୍ ଗୁଣ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି (ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି) ବଢାଇଥାଏ ।
ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ଯେତେବେଳେ କୌଣସି ଜୀବାଣୁ ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରରେ ପ୍ରବେଶ କରନ୍ତି, ଆପଣଙ୍କ ଶରୀର ସେମାନଙ୍କ ସହିତ ଲଢିବାକୁ ସକ୍ଷମ ହୁଏ ।କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବାର ଅନ୍ୟ ଏକ ସୁବିଧା ହେଉଛି ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରର ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରଖେ । ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବାକୁ ଚାହେଁ ଯେଉଁମାନଙ୍କର ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପର ଅଭିଯୋଗ ଅଛି, ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ମଧ୍ୟ ପରେ ବ ବଢିଥାଏ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ, ପ୍ରତିଦିନ ଖାଲି ପେଟରେ କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଚୋବାଇବା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇପାରେ ।ରସୁଣରେ ଥିବା ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଆମ ଶରୀରରେ ଥିବା କ୍ଷତିକାରକ ଏବଂ ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥକୁ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । କେବଳ ଏତିକି ନୁହେଁ, କଞ୍ଚା ରସୁଣ ଖାଇବା ମଧ୍ୟ କର୍କଟ ରୋଗ ଭଳି ବିପଦଜ୍ଜନକ ରୋଗର ମୁକାବିଲା କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
ଯେଉଁମାନଙ୍କର କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ସମସ୍ୟା ଥାଏ ସେମାନେ ପ୍ରତିଦିନ ଖାଲି ପେଟରେ ରସୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ । ଏହା ଆମର ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ଉନ୍ନତି ଆଣେ। ଶୀତଦିନେ ଅଧିକ ପରିମାଣରେ ରସୁଣ ଖାଇବା ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । ରସୁଣରେ ବହୁତ କମ୍ କ୍ୟାଲୋରୀ ଥାଏ, ତେଣୁ ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ରୋଗୀଙ୍କ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ । କିନ୍ତୁ କିଛି ଲୋକ ରସୁଣ ଖାଇବା ପାଇଁ ଆଲର୍ଜି ଅଟନ୍ତି । ଯଦି ରସୁଣ ଖାଇ ପେଟରେ ଉତ୍ତେଜନା କିମ୍ବା ମୁଣ୍ଡବିନ୍ଧା ଭଳି ସମସ୍ୟା ମଧ୍ୟ ଥାଏ, ତେବେ ଏହାକୁ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ କିମ୍ବା ଥରେ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ସହିତ ପରାମର୍ଶ କରନ୍ତୁ