ଥଣ୍ତାର ଦିନରେ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ରୁ ବଞ୍ଚିବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି ତେବେ ଏହି ଫଳର କରନ୍ତୁ ସେବନ – ଆସିବନାହିଁ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍..
ପାଣିପାଗର ପରିବର୍ତ୍ତନ ହେତୁ ଜଣେ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ଅନେକ ରିତୁକାଳୀନ ରୋଗର ସାମ୍ନା କରିବାକୁ ପଡେ, ଯେହେତୁ ଥଣ୍ଡା ଆରମ୍ଭ ହୁଏ, ଏହି କାରଣରୁ, ବ୍ୟକ୍ତି ଥଣ୍ଡା କାଶ ଏବଂ ଜ୍ୱର ଭଳି ଅନେକ ସମସ୍ୟା ନେଇଥାଏ, ତା’ପରେ ଏହି ସମସ୍ୟା କାହା ସହିତ | ବୋଧହୁଏ ଯଦି ଆପଣ ଏହାକୁ ଏଡାଇବାକୁ ଚାହାଁନ୍ତି ତେବେ ସର୍ବୋତ୍ତମ ସମାଧାନ ହେଉଛି ଏହାକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଆରମ୍ଭ କରିବା, ଯେପରି ଶୀତରୁ ଆମକୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ଆମେ ବାହ୍ୟରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତି କରୁ, ସେହିଭଳି ଆମେ ମଧ୍ୟ ଭିତରରୁ ନିଜକୁ ରକ୍ଷା କରିବା ଉଚିତ୍ | ଯଦି ତୁମେ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଥଣ୍ଡା ତଥା ରୋଗରୁ ଦୂରେଇ ରହିବାକୁ ଚାହୁଁଛ ତେବେ ତୁମର ଡାଏଟ୍ ସଂଗଠିତ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ |ଯଦି ତୁମେ ଶୀତ ରି୍ତୁରେ ଫଳ ଖାଅ, ତେବେ ତୁମର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସହିତ ଏହା ଶରୀରରେ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଇଥାଏ, କିନ୍ତୁ ସବୁଠାରୁ ବଡ ପ୍ରଶ୍ନ ହେଉଛି ଶୀତ ରିତୁରେ କେଉଁ ଫଳ ଖାଇବା ଉଚିତ ଏବଂ କେଉଁ ଫଳ? ଏହା ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହେବ କି? ତେଣୁ, ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ଏହି ଆର୍ଟିକିଲ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହିପରି କିଛି ଫଳ ବିଷୟରେ ସୂଚନା ଦେବାକୁ ଯାଉଛୁ, ଯାହାକୁ ଯଦି ଆପଣ ନିୟମିତ ଖାଆନ୍ତି, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ଶରୀରକୁ ଶକ୍ତି ଦେବ ଏବଂ ଆପଣଙ୍କୁ ଥଣ୍ଡା ଠାରୁ ମଧ୍ୟ ରକ୍ଷା କରିବ |
ସେଓ- ସେଓ ଏପରି ଏକ ଫଳ ଯାହାକି କୌଣସି ରୁତୁ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ ବୋଲି ବିବେଚନା କରାଯାଏ, ଯଦି ଆପଣ ନିୟମିତ ଭାବରେ ଆପଲ୍ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରିଥାଏ ଏବଂ ଭୁଲିଯିବା ସହିତ ଆପଣଙ୍କୁ ହୃଦଘାତରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ | ଶୀତ ର୍ରିତୁ ପ୍ରତିଦିନ ଏକ ଆପଲ୍ ରସ ପିଇବା ଆବଶ୍ୟକ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ଠିକ୍ ରଖିବ | ଆପଲ୍ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧ ମଧ୍ୟ ବଢିଥାଏ |
କମଳା-ଯଦି ଆପଣ କମଳା ଖାଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଆପଣ ଥଣ୍ଡା ଏବଂ ଥଣ୍ଡା ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ରକ୍ଷା ପାଇପାରିବେ | ଭିଟାମିନ୍ ସି କମଳା ଭିତରେ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ | ଏହାର ଗ୍ରହଣ ମଧ୍ୟ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ, ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ କମଳା ଖାଉଛନ୍ତି, ତେବେ ଏହାର କାରଣ | ତୁମ ଘରେ ଆଣ୍ଟିବାୟୋଟିକ୍ ରଖିବା ଆବଶ୍ୟକ ନାହିଁ କାରଣ ଏହା ନିଜେ ଆଣ୍ଟିବାୟୋଟିକ୍ |
କଦଳୀ-ଭିଟାମିନ୍ ସି ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ୍ ସହିତ କଦଳୀରେ ଫାଇବରର ଏକ ଉତ୍ତମ ଉତ୍ସ ଭାବରେ ବିବେଚନା କରାଯାଏ, ଯାହା ଆମ ରକ୍ତଚାପକୁ ସଠିକ୍ ଭାବରେ ବଜାୟ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ | ଯଦି ଆପଣ ଶୀତ ରିତୁରେ କଦଳୀ ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏହା ହୃଦୟ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗଗୁଡିକ ରଖିବ | ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ବି୬ ମଧ୍ୟ ଥାଏ, ଯାହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ଆମକୁ ଶୀତରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ |
ଅଙ୍ଗୁର-ଅଙ୍ଗୁର ଫଳ ଆମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ | ଅଙ୍ଗୁରରେ ଭିଟାମିନ୍ ମିନେରାଲ୍ସ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଟ୍ ଗ୍ଲୁକୋଜ୍ ପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ବ୍ୟତୀତ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଆଣ୍ଟିବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ୍ ଫାଇଟୋନ୍ୟୁଟ୍ରିଏଣ୍ଟସ୍ ଗୁଣ ରହିଥାଏ, କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ଅଙ୍ଗୁର ଗ୍ରହଣ ମଧ୍ୟ ହୃଦ୍ ରୋଗର ଆଶଙ୍କା ହ୍ରାସ କରିଥାଏ | ଏହା ରକ୍ତ ଜନିତ ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ କାମ କରେ | ଯଦି ଆପଣ ଲାଲ୍ ଅଙ୍ଗୁର ଖାଆନ୍ତି, ତେବେ ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ସି, ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ B୬ ଥାଏ ଏବଂ ବହୁ ଫୋଲେଟ୍ ପୋଟାସିୟମ୍ ଆଇରନ୍ କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଇତ୍ୟାଦି ମିଳିଥାଏ | ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଥକାପଣ ଏବଂ ପେଟ ହୋଇପାରେ | ଅନେକ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ରୋଗ ଦୂରରେ ରୁହନ୍ତି