ପାନ ମଧୁରୀ ର ଏହି ସବୁ ଫାଇଦା ଜାଣିଲେ ଆଜିଠାରୁ ଆପଣ ଖାଇବା ଆରମ୍ଭ କରିଦେବେ…ହଜାର ହଜାର ଟଙ୍କା ଖର୍ଚ କଲେ ମଧ୍ୟ ଏପରି ଲାଭ ମିଳିବ ନାହିଁ
ପାନମଧୁରୀ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଘରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ହୋଟେଲ , ରେଷ୍ଟୁରାଣ୍ଟ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସ୍ଥାନରେ ଖାଇବା ପରେ ପାନମଧୁରୀ ଓ ଚିନି ଦିଆଯାଏ । ଘରେ, ଏହା ମୁଖ୍ୟତ ମସଲା ଭାବରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ ।ଏହା ମୁଖ୍ୟତଃ ଭଜା ,ତରକାରୀ ଏବଂ ଭର୍ତ୍ତା ପନିପରିବା ତିଆରିରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ।ପାନ ମଧୁରୀ ର ପ୍ରଭାବ ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ ଥଣ୍ଡା, ତେଣୁ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ଗ୍ରୀଷ୍ମ ସମୟରେ ଅଧିକ କରାଯାଇଥାଏ। ଏହିପରି ଅନେକ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ପାନମଧୁରୀ ରେ ମିଳିଥାଏ, ଯାହା ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ପାନମଧୁରୀ ସବୁଠାରୁ ବଡ ସୁବିଧା ହେଉଛି ଏହା ସ୍ମୃତି ଶକ୍ତି ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରକୁ ପେଟ କୁ ଥଣ୍ଡା ରଖେ ପାନମଧୁରୀ ରେ କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ସୋଡିୟମ୍, ଆଇରନ୍ ଏବଂ ପୋଟାସିୟମ୍ ପରି ଅନେକ ମିନେରାଲ୍ ଉପାଦାନ ଥାଏ ।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ ଏହାର ସୁଗନ୍ଧ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଭଲ ଏବଂ ସତେଜତାର ଅନୁଭବ ଦେଇଥାଏ । ପାନମଧୁରୀ ସାଧାରଣତ ପାଟି ସତେଜକ ବା ମାଉଥ ଫ୍ରେସନର ଭାବରେ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ପାନମଧୁରୀ କୁ ଭାରତୀୟ ରୋଷେଇ ଘରେ ମସଲା ଭାବରେ ମଧ୍ୟ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଏ। ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଆପଣଙ୍କ ରୋଷେଇ ଘରର ଏହି ଛୋଟ ଅଂଶ ଆପଣଙ୍କୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବାରେ କିପରି ଏକ ବଡ଼ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରେ? କେବେ ଚିନ୍ତା କରିଛନ୍ତି କି ପାନମଧୁରୀ ଖାଇବାର ଲାଭ କ’ଣ? ଯଦି ନୁହେଁ, ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା।
ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି, ଓଜନ ହ୍ରାସ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ସମସ୍ୟାରୁ ହଜମ ଜନିତ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାରେ ଏହା ସାହାଯ୍ୟକାରୀ ଅଟେ। ଆଜି ଏହି ଆର୍ଟିକିଲରେ, ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ ପାନମଧୁରୀ ଉପକାର ବିଷୟରେ କହିବୁ। ଏହା ସହିତ, ଆମେ ମଧ୍ୟ ବୁଝେଇବୁ ଯେ ପାନମଧୁରୀ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବଜାୟ ରଖିବାରେ କିପରି ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ହଜମ ଜନିତ ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଁ ପାନମଧୁରୀ ସାଧାରଣତ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ। ଏହାର ଔଷଧୀୟ ଗୁଣଗୁଡିକ ପେଟର ଗୁରୁତର ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବା ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଅଟେ।
ଏଥିସହ ପେଟ ଯନ୍ତ୍ରଣା, ପେଟ ଫୁଲିବା ଏବଂ ଗ୍ୟାସ ଭଳି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ଦେବା ସହିତ ଅଲସର, ଝାଡ଼ା ଏବଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟରୁ ମଧ୍ୟ
ପାନମଧୁରୀ ରାମବାଣ ହୋଇପାରେ।ଛୋଟ ଆଖି ସମସ୍ୟାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇବାରେ ପାନମଧୁରୀ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇପାରେ । ନିଶ୍ୱାସର ସତେଜତା ବଜାୟ ରଖିବା ପାଇଁ ସାଧାରଣତପାନମଧୁରୀ ବ୍ୟବହୃତ ହୁଏ । ଅଳ୍ପ କିଛି ପାନମଧୁରୀ ଚୋବାଇବା କେବଳ ଆପଣଙ୍କ ନିଶ୍ୱାସର ଦୁର୍ଗନ୍ଧ ଦୂର କରିଥାଏ। ଆନିସାଇଡ୍ ଚୋବାଇବା ଦ୍ୱାରା ପାଟିରେ ଅତ୍ୟଧିକ ପରିମାଣର ଲାଳ ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ, ଯାହା ଜୀବାଣୁ ବାହାର କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇପାରେ।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ, ଫେନେଲର ଗୁଣ ମଧ୍ୟ ଏହା ପାଟିର ସଂକ୍ରମଣରୁ ରକ୍ଷା କରିପାରିବ।ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ପାଇଁ ପାନମଧୁରୀ ମଞ୍ଜିର ସର୍ବାଧିକ ପ୍ରଭାବ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ହୋଇଛି। ଏହି ମଞ୍ଜି ଗ୍ରହଣ ଦ୍ୱାରା ଦୃଷ୍ଟିଶକ୍ତି , ପେଟ ଫୁଲିଯିବା ଏବଂ ଗ୍ୟାସ୍ ବିଲୋପ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଏହାର ଆଣ୍ଟିସ୍ପାସମୋଡିକ୍ ଏବଂ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟା ହେତୁ ପାନମଧୁରୀ ମଞ୍ଜି ସାଧାରଣତ ଖାଦ୍ୟ ପରେ ଖିଆଯାଏ ଏବଂ କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ ଏବଂ ଅଲସରାଟିଭ କୋଲାଇଟିସ୍ ଦୂର କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ। ଉଚ୍ଚ ରକ୍ତଚାପ ପାଇଁ ପୋଟାସିୟମ୍ ଭରପୂର ଏବଂ ସୋଡ଼ିୟମ୍ କମ୍ ଥାଏ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ରକ୍ତଚାପ ବିଶେଷକରି ଭଲ ହୁଏ। ପାନମଧୁରୀ ଦ୍ୱାରା ଏହି ସବୁ ଲାଭ ହୋଇଥାଏ।