December 23, 2024

Odia Express

Leading Odia News Portal of Odisha

ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବାର ସଠିକ ତରିକା ଜାଣିଲେ ଆପଣଙ୍କ ଦେହରୁ ଏହି ୧୦ ଟି ରୋଗ ଉଭାନ ହେଇଯିବ – ଏବେ ଜାଣିରଖନ୍ତୁ…

ଲେଡିସଫିଙ୍ଗର, ଯାହାକି ଜଣାଶୁଣା ସବୁଜ ପନିପରିବା ଭେଣ୍ଡି ଅଟେ।ଏହାକୁ ଲେଡି ଫିଙ୍ଗର ମଧ୍ୟ କୁହାଯାଏ। ଭଜା ଭାବରେ ପରିଚିତ ପନିପରିବା ମଧ୍ୟରେ ଭେଣ୍ଡି ନାମିତ ହୋଇଛି ଯାହାକି ବହୁତଙ୍କ ପସନ୍ଦ ଅଟେ। କିମ୍ବା କିଛି ଲୋକ ଏହାକୁ ଜମା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ । କିନ୍ତୁ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବାର ଲାଭ କ’ଣ? ଯଦି ଆପଣ ଜାଣି ନାହାଁନ୍ତି ତେବେ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଜାଣିରଖନ୍ତୁ ଏହି ଲାଭକାରୀ କଥା ସବୁ।ଭେଣ୍ଡିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏବଂ ମିନେରାଲ୍ସରେ ଭରପୂର ଅଟେ। ଏଥିରେ ପୋଟାସିୟମ୍ ମଧ୍ୟ ଥାଏ। ପୋଟାସିୟମ୍ ଶରୀରରେ ତରଳ ପଦାର୍ଥର ସ୍ତରକୁ ସନ୍ତୁଳିତ କରିବା ସହିତ ଏହା ରକ୍ତଚାପ ସ୍ତରକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ଅଟେ । ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହୃଦ୍‌ରୋଗକୁ ଠିକ୍ ରଖେ ଏବଂ ଏହା ଖାଇବା ରକ୍ତଚାପ ବୃଦ୍ଧି ହେବା ଭଳି ଅସୁବିଧା ହୁଏନି।

ଭେଣ୍ଡି କର୍କଟ ରୋଗକୁ ଦୁରରେ ରଖେ। ଆପଣଙ୍କ ପ୍ଲେଟରେ ଭେଣ୍ଡି ମିଶାଇ ଆପଣ କର୍କଟ ରୋଗକୁ ଦୂର କରିପାରିବେ। ବିଶେଷ ଭାବରେ କର୍କଟକୁ ଦୂର କରିବାରେ ଭେଣ୍ଡି ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ। ଏହା ଅନ୍ତନଳୀରେ ଥିବା ବିଷାକ୍ତ ପଦାର୍ଥକୁ ବାହାର କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଅନ୍ତନଳୀ ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଭଲ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥାଏ।

ହୃଦୟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ରୋଗକୁ ଦୁରେଇ ରଖେ ଭେଣ୍ଡି। ଏହା ମଧ୍ୟ ଆପଣଙ୍କ ହୃଦୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ। ଏଥିରେ ଥିବା ପେକ୍ଟିନ୍ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ, ଏବଂ ଏଥିରେ ଥିବା ଦ୍ରବୀଭୂତ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ରକ୍ତରେ କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିଥାଏ, ଏବଂ ହୃଦରୋଗର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ। ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି କୁ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଉପଯୋଗୀ। କାରଣ ଲେଡି ଆଙ୍ଗୁଠିରେ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ପରିମାଣରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ ଥାଏ। ଏଥି ସହିତ, ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି-ଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଯଥା ଲୁଟେନ୍, ବିଟା-କାରୋଟିନ୍ ଥାଏ, ଯାହା ମେଟାବୋଲିଜିମ୍ ବଢାଇଥାଏ ଏବଂ ଶରୀରକୁ ଉଚ ରକ୍ତ ଚାପ ରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆଖି ରୋଗ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ମଧ୍ୟ କମିଯାଏ, ତେଣୁ ଭେଣ୍ଡି ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ଅଟେ।

ଡାଇବେଟିସ୍ କୁ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ରେ ରଖିଥାଏ ଭେଣ୍ଡି ଏଥିରେ ମିଳୁଥିବା ଇଉଜେନଲ୍ ମଧୁମେହ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ। ଏହା ଶରୀରରେ ଚିନି ସ୍ତର ବୃଦ୍ଧିରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ, ମଧୁମେହ ହେବାର ଆଶଙ୍କା କମିଯାଏ।

ଭେଣ୍ଡି କୁ ଖାଇବାର ସଠିକ ଉପାୟ – 5-6 ମଧ୍ୟମ ଆକାରର ଭେଣ୍ଡି ନିଅନ୍ତୁ ଏବଂ ଧାରକୁ କାଟିଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ଫାଳ ଫାଳ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ମଝିରେ ଭେଣ୍ଡିକୁ କାଟି ତା’ପରେ ଏକରୁ ଦୁଇ ଗ୍ଲାସ ପାଣିରେ ଭିଜାନ୍ତୁ । କଟା ଭେଣ୍ଡି କୁ ଗୋଟିଏ ରାତି ପାଇଁ ପାଣିରେ ଭିଜିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେମାନଙ୍କୁ ରାତିସାରା କିମ୍ବା 4-5 ଘଣ୍ଟା ପରି ଛାଡିଦିଅ। ଏହା ପରେ, ଭେଣ୍ଡି ଖଣ୍ଡଗୁଡ଼ିକୁ ଚିପି ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ କିଛି ସାଧା ପାଣି ମିଶାନ୍ତୁ ଯାହା ଜଳ ପରିମାଣ ପ୍ରାୟ ଏକ ଗ୍ଲାସରେ ପରିଣତ ହୁଏ।

ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ଅନୁଯାୟୀ, ଜଳଖିଆ ପୂର୍ବରୁ ଏହି ଜଳ କୁ ପିଇଲେ ପେଟ ସଫା ସହ ଉପରକ୍ତ ସମସ୍ତ ରୋଗ ଦୂର ହୁଏ। କଟା ଭେଣ୍ଡି କୁ ମୁହଁରେ ଘଷିଲେ ସମସ୍ତ ବ୍ରଣ ଏବଂ ଚର୍ମ ରୋଗ ଦୂର ହୁଏ।ଏହା ଥିଲା ଭେଣ୍ଡି କୁ ସଠିକ ଉପାୟରେ ଖାଇବା ଏବଂ ଏହାର ଫାଇଦା ସମ୍ପର୍କରେ ତଥ୍ୟ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *