December 22, 2024

Odia Express

Leading Odia News Portal of Odisha

ପ୍ରତିଦିନ ଖାଦ୍ୟରେ ଏହି ପାଞ୍ଚଟି ଜିନିଷ ସାମିଲ କରନ୍ତୁ, କ୍ୟାନ୍ସର ଭଳି ବଡ ବେମାର ଆପଣଙ୍କ ଠାରୁ କୋଶେ ଦୂରରେ ରହିବେ…

କ୍ୟାନ୍ସର ଏକ ପ୍ରାଣଘାତକ ରୋଗ ଅଟେ । ଆଜି ଆମେ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ରୂପେ ରୋଗମୁକ୍ତ କହିପାରିବୁ ନାହିଁ , କିନ୍ତୁ ସାରାବିଶ୍ଵରେ କ୍ୟାନ୍ସର ଯୋଗୁ ହେଉଥିବା ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ବହୁତ ଅଧିକ ଓ ଏହା ଲଗାତାର ବଢିଚାଲିଛି । କ୍ୟାନ୍ସରରେ କେମୋଥେରାପି ଭଳି ମହଙ୍ଗା ଚିକିତ୍ସା ଅନେକ ଦୂର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସଫଳ ତ ହୁଏ କିନ୍ତୁ ଆଜିପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମେଡିକାଲ ବିଜ୍ଞାନ କ୍ୟାନ୍ସରରୁ ଉପଷମ ନିମନ୍ତେ ଥିବା ଔଷଧ ଉପରେ ମୋହର ଲଗେଇନି । କ୍ୟାନ୍ସର ଏକ ଏଭଳି ରୋଗ ଅଟେ ଯାହା ଯେକୌଣସି ଲୋକଙ୍କୁ ଓ କେତେବେଳେ ମଧ୍ୟ ହୋଇପାରେ । ଯେଉନଭଳି କ୍ୟାନ୍ସର ଔଷଧ ଉପରେ ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋହର ବସିନି, ଠିକ ସେହିପରି ବର୍ତ୍ତମାନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଏହା କୁହାଯାଇ ପାରିନାହିଁ ଯେ ଏହା ହେବାର କାରଣ କଣ ।

 

ଲୋକମାନେ ଭାବନ୍ତି ଯେ କ୍ୟାନ୍ସର ତମାଖୁ, ସିଗାରେଟ ଓ ମଦ ପିଇବା ଦ୍ଵାରା ହୋଇଥାଏ, କିନ୍ତୁ ଏହା ବିଲକୁଲ ଠିକ ନୁହେଁ । ଯେଉଁ ଲୋକମାନେ ଏହି ଜିନିଷ ଗୁଡିକୁ ଖାଆନ୍ତି ନାହିଁ , ଆଜି ସେମାନଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ କ୍ୟାନ୍ସର ବନ୍ଦୀ କରିସାରିଛି । ତେଣୁ ଏମିତିରେ କୁହାଯାଏ ଯେ କିଛି ଏଭଳି ଜିନିଷ ଅଛି , ଯାହାକୁ ଯଦି ଆମେ ନିଜର ନିତିଦିନିଆ ଜୀବନରେ ଖାଇବାରେ ସାମିଲ କରୁ ତେବେ କ୍ୟାନ୍ସର ଭଳି ରୋଗଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିପାରିବ । ତେଣୁ ଆସନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ ଜଣେଇଦେଉଛୁ ଯେ ସେହି ପାଞ୍ଚଟି ଜିନିଷ କଣ କଣ ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ଆପଣ କ୍ୟାନ୍ସର ଭଳି ରୋଗଠାରୁ ଦୂରେଇ ରହିବେ ।

 

1- ହଳଦୀ – ଭାରତରେ ହଳଦୀ ର ପ୍ରୟୋଗ ପ୍ରତି ଘରେ କରାଯାଉଛି । ହଳଦୀରେ ଅନେକ ଗୁଣ ବିଦ୍ୟମାନ ରହିଥାଏ । ନିକଟରେ ବ୍ରିଟିଶ ବୈଜ୍ଞାନିକ ମନେ ମଧ୍ୟ ହଳଦୀର ଗୁଣକାରୀ ତତ୍ଵ କୁ ମାନିଛନ୍ତି । ତାଙ୍କର ଏକ ଗବେଷଣାରେ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେ ହଳଦୀରେ ଥିବା କୁର୍କୁମିନ ନାମକ ତତ୍ଵ କ୍ୟାନ୍ସରକୁ ମୂଳରୁ ଶେଷକରିବାରେ ସକ୍ଷମ । ହଳଦୀର ଚମତ୍କାରୀ ଗୁଣ ସେତେବେଳେ ଜଣାପଡିଲା ଯେବେ ଶେଷ ଷ୍ଟେଜର କ୍ୟାନ୍ସରସହ ଲଢୁଥିବା ଜଣେ ମହିଳା କେବଳ ହଳଦୀ ଗୁଲା ଖାଇ ଗୋଟିଏ ବର୍ଷରେ ଏହି ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇଗଲେ ।

 

2- ଅଦା – ଅଦା ମଧ୍ୟ ପ୍ରତିଘରେ ସହଜରେ ମିଳିଥାଏ । ଅଦା ବହୁତ ଗୁଣକାରୀ ହୋଇଥାଏ । ତାଜା ଅଦା ରେ କ୍ୟାନ୍ସରର କୋଷିକାଙ୍କ ସହ ଲଢିବାର କିଛି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଗୁଣ ରହିଛି । ଓ ଟ୍ୟୁମରର କୋଷିକା ମାନଙ୍କୁ ରୋକିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ । ଅଦାର ଅର୍କ କେମୋଥେରାପି କିମ୍ବା ରେଡିଓଥେରାପିରୁ ହେଉଥିବା ଅସୁବିଧା କମ କରିଥାଏ ।

 

3- ରସୁଣ – ଗବେଷଣାରୁ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେ ଯଦି ଆପଣ ପ୍ରତିଦିନ କିଛି ମାତ୍ରାରେ ରସୁଣ ଖାଆନ୍ତି , ତେବେ ଆପଣଙ୍କୁ କ୍ୟାନ୍ସର ହେବାର ସମ୍ଭାବନା ପ୍ରାୟ 80% ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କମ ହୋଇଯାଏ । ରସୁଣ ଓ ପିଆଜରେ ଥିବା ସଲଫର କମ୍ପାଉଣ୍ଡ ବୃହଦନ୍ତ୍ର, ସ୍ତନ, ହୃତପିଣ୍ଡ ଓ ପ୍ରୋଷ୍ଟେଟ କ୍ୟାନ୍ସରର କୋଷିକା ଙ୍କୁ ମାରିଦେଇଥାଏ । ଏହାକୁ ଖାଇବାରୁ ଶରୀରର ରୋଗପ୍ରତିଷେଧକ କ୍ଷମତା ବଢିଥାଏ । ରସୁଣରେ ଥିବା ଆଲିସିନ ନାମକ ତତ୍ଵ ହୃତପିଣ୍ଡର କ୍ୟାନ୍ସର ରୋକିବାରେ ସଫଳ ହୋଇଥାଏ ।

5- ଅଁଳା ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକସିଡାଣ୍ଟ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ଥାଏ । ଏହା ଶରୀର ରେ କାର୍ସିନୋଜେନିକ କୋଷିକା ମାନଙ୍କ ବୃଦ୍ଧିକୁ ରୋକିଦେଇଥାଏ ଯାହାଦ୍ଵାରା କ୍ୟାନ୍ସରକୁ ରୋକିବାରେ ସହାୟତା ମିଳେ । ଭିଟାମିନ-cରେ ଭରପୁର ଅଁଳା ଚମତ୍କାରୀ ଗୁଣ ଦ୍ଵାରା ଭରପୁର ହୋଇଥାଏ ।

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *